Očištěné a omyté drůbky dáme vařit do vroucí osolené vody a asi 30 minut před dovařením přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření.
Když jsou drůbky měkké, polévku přecedíme, maso obereme, do vývaru propasírujeme vařenou petržel a celer. Přidáme bujón, pokrájené maso a chvíli povaříme.
Mezi tím si připravíme noky. Za stálého míchání vaříme krupici v mléce 5 až 10 minut, přidáme máslo a vaříme tak dlouho, až se těsto nechytá dna nádoby. Po prochladnutí vmícháme vejce. Vymícháme hladké těsto a lžící namáčenou v horké vodě vykrajujeme noky, které dáváme do osolené vroucí vody a vaříme asi 6 minut.
Na talíř do polévky dáváme vařené noky a ozdobně nakrájenou ředkvičku a pórek.