Drůbková polévka

Drůbeží polévka, která zasytí.


2.978x
90 min

Ingredience

sůl
5 ksředkvičky
0.3 lvoda
1 kspórek
3 kuličkypepř celý černý
2 kuličkynové koření
50 gkořenová zelenina
1 kostkaslepičí bujón
300 gslepičí drůbky

příloha

3 ksvejce
40 gmáslo
0.4 lmléko
150 gkrupice

Postup přípravy

Očištěné a omyté drůbky dáme vařit do vroucí osolené vody a asi 30 minut před dovařením přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření.

Když jsou drůbky měkké, polévku přecedíme, maso obereme, do vývaru propasírujeme vařenou petržel a celer. Přidáme bujón, pokrájené maso a chvíli povaříme.

Mezi tím si připravíme noky. Za stálého míchání vaříme krupici v mléce 5 až 10 minut, přidáme máslo a vaříme tak dlouho, až se těsto nechytá dna nádoby. Po prochladnutí vmícháme vejce. Vymícháme hladké těsto a lžící namáčenou v horké vodě vykrajujeme noky, které dáváme do osolené vroucí vody a vaříme asi 6 minut.

Na talíř do polévky dáváme vařené noky a ozdobně nakrájenou ředkvičku a pórek.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena