200 g | máslo | |
2 kg | domácí slepice | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
domácí slepičí vývar |
Domácí slepici připravíme na vaření a uvaříme podle receptu zde. Téměř uvařenou slepici vybereme z polévky, podlijeme trochou domácího slepičího vývaru a na vrch slepice poklademe plátky čerstvého másla. Slepici vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C asi 30 minut, dokud kůžička na povrchu není krásně vypečená do červeno-hněda a do křupava. Poté vybereme upečenou slepici na desku, necháme asi 20 minut odpočinout pod alobalem a pokrájíme na porce. Pečenou domácí slepici nejprve vařenou ve slepičí polévce servírujeme s dušenou hráškovou rýží nebo s bramborami pečenými na másle a podáváme s jemným zeleným salátem. Nejprve uvařená a potom upečená domácí slepice je neskutečnou pochoutkou, která není každý den na svátečním stole a umožní nám kompletní sváteční oběd z domácí slepice, která se tím stane zároveň cenově velmi přístupná a žádná kupovaná z obchodu se jí nikdy nevyrovná.
Autor:Libchen
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena