Pečená domácí slepice

Z domácí slepice vařené ve slepičí polévce můžeme podle snadného receptu připravit velmi chutný druhý hlavní chod, když slepici ještě upečeme.


2.822x
30 min

Postup přípravy

Domácí slepici připravíme na vaření a uvaříme podle receptu zde.
Téměř uvařenou slepici vybereme z polévky, podlijeme trochou domácího slepičího vývaru a na vrch slepice poklademe plátky čerstvého másla.

Slepici vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C asi 30 minut, dokud kůžička na povrchu není krásně vypečená do červeno-hněda a do křupava.

Poté vybereme upečenou slepici na desku, necháme asi 20 minut odpočinout pod alobalem a pokrájíme na porce.

Pečenou domácí slepici nejprve vařenou ve slepičí polévce servírujeme s dušenou hráškovou rýží nebo s bramborami pečenými na másle a podáváme s jemným zeleným salátem.

Nejprve uvařená a potom upečená domácí slepice je neskutečnou pochoutkou, která není každý den na svátečním stole a umožní nám kompletní sváteční oběd z domácí slepice, která se tím stane zároveň cenově velmi přístupná a žádná kupovaná z obchodu se jí nikdy nevyrovná.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená domácí slepice

Zpět na recept