Slepice na houbách

Recept na porcovanou slepici nebo kuře pečené na másle a podávané s rýží a omáčkou.


3.02x
90 min

Ingredience

200 gmáslo
1 ksslepice

podle chuti

3 špetkysůl

omáčka

1 kscibule
2-3 špetkyzázvor
1-2 lžícehladká mouka
1-2 hrstěsušené houby
1 kostkazeleninový bujon

příloha

4 porcerýže

Postup přípravy

Sušené houby namočíme do vody. Cibuli nakrájíme nadrobno. Slepici naporcujeme a osolíme.

Porce slepice opečeme na másle, maso vyjmeme a ve šťávě osmahneme nakrájenou cibuli. Podlijeme vývarem, maso vložíme zpět a dusíme doměkka. Až je maso téměř měkké, přidáme namočené sušené houby a necháme dodusit.

Následně maso vyjmeme, omáčku okořeníme zázvorem, podle chuti dosolíme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Mouka na zahuštění přidáme podle vlastního vkusu na hustotu omáčky. Povaříme dohladka, ochutíme pažitkou a pro dospělé pepřem.

Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.

Slepici na houbách podáváme s uvařenou rýží.
user-icon

autor jirkajnene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice na houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena