Slepice na houbách

Recept na porcovanou slepici nebo kuře pečené na másle a podávané s rýží a omáčkou.


3.02x
90 min

Postup přípravy

Sušené houby namočíme do vody. Cibuli nakrájíme nadrobno. Slepici naporcujeme a osolíme.

Porce slepice opečeme na másle, maso vyjmeme a ve šťávě osmahneme nakrájenou cibuli. Podlijeme vývarem, maso vložíme zpět a dusíme doměkka. Až je maso téměř měkké, přidáme namočené sušené houby a necháme dodusit.

Následně maso vyjmeme, omáčku okořeníme zázvorem, podle chuti dosolíme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Mouka na zahuštění přidáme podle vlastního vkusu na hustotu omáčky. Povaříme dohladka, ochutíme pažitkou a pro dospělé pepřem.

Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.

Slepici na houbách podáváme s uvařenou rýží.
user-icon

autor jirkajnene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice na houbách

Zpět na recept