Dršťky dušené na smetaně

Netradiční recept na dušené dršťky připravované s paprikovo-smetanovou omáčkou.


3.836x
120 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lžícemáslo
1 kscibule
200 mlsmetana
20 gčerstvý zázvor
2 ksvelké rajče
2 lžičkymletá sladká paprika
100 glibová anglická slanina
500 gpředvařené dršťky

podle potřeby

olej
vývar
čerstvá petrželka

podle chuti

sůl
1 špetkasušené oregáno
mletý černý pepř

Postup přípravy

Předvařené dršťky řádně vypereme, zalijeme studenou vodou, osolíme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Vývaru musí být jen tolik, aby byl do výše udušených drštěk.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek a čerstvý zázvor oloupeme a pokrájíme na jemné nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, osolíme, opepříme a tyčovým mixerem rozmělníme na kaši. Libovou anglickou slaninu nakrájíme na kostky. Smetanu prošleháme s hladkou moukou a mletou červenou paprikou.

Na oleji necháme zesklovatět cibuli, česnek a zázvor. Přidáme nakrájenou slaninu a vše asi ještě 1 minutu na mírném ohni opékáme. Potom přidáme rozmixovaná rajčata, lžíci másla a oregano. Krátce necháme přejít varem a vmícháme udušené dršťky i s vývarem.

Nakonec vše zahustíme promíchanou smetanou s moukou a mletou červenou paprikou. Necháme na mírném ohni 1 minutu probublat. Vmícháme nasekanou petrželku, prohřejeme, ale již nevaříme.

Dušené dršťky s paprikovo-smetanovou omáčkou podáváme s vařenými širokými nudlemi nebo pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dršťky dušené na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.