Dršťky nakrájíme na pruhy, krátce povaříme ve vodě, scedíme a propláchneme vodou. V tlakovém hrnci je zalijeme 1,5 l vody a vaříme asi 40 minut. Dršťky vyjmeme a vývar procedíme.
Zatím si oloupeme česnek a cibuli. Česnek prolisujeme a cibuli nasekáme najemno.
Hrnec umyjeme, utřeme dosucha a na tuku v něm zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, vmícháme papriku a po zpěnění jíšku zalijeme vývarem.
Dobře rozšleháme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek a hrnec uzavřeme. Dršťkovku vaříme asi 20 minut. Polévku dochutíme majoránkou, solí, kořením a přidáme dršťky. Nakonec necháme dršťkovku jen prohřát.
Hotovou dršťkovku podáváme horkou a nejlépe s pečivem.