Vaření.czReceptyDršťková polévka z růžovek

Dršťková polévka z růžovek

Vyzkoušejte masité dršťky nahradit růžovkami, polévka vám bude určitě chutnat i z hub.


4.265x
45 min
7×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 kostkymasox
2 lžícehladká mouka
100 gkořenová zelenina
2 lžičkymletá sladká paprika
10 ksrůžovky

podle chuti

sůl
majoránka
pepř
polévkové koření

na ozdobu

zelená petrželka

podle potřeby

sádlo nebo olej

Postup přípravy

Asi ze 2,5 l vody a masoxu připravíme vývar. Mrkev, kousek celeru (nebo i kousek kořenové petržele) nakrájíme na nudličky. Očištěné růžovky rozkrájíme na větší kousky. Pokud chceme mít polévku hustou, růžovek budeme potřebovat dost. Musíme počítat s tím, že se vařením jejich objem hodně zmenší. Ze sádla a mouky usmažíme růžovou jíšku. Jíšku zaprášíme lžičkou červené mleté papriky a zředíme ji prochladlým vývarem. Jíšku ve vývaru rozmícháme. Přidáme kořenovou zeleninu, sůl a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Na pánvi rozehřejeme kousek sádla nebo trochu oleje, zaprášíme také lžičkou mleté papriky, která tuk krásně obarví dočervena. Hned přisypeme nakrájené růžovky a jen krátce je osmažíme. Pak je nasypeme do polévky, přidáme utřený česnek a majoránku. Asi 5 minut povaříme. Můžeme dochutit pepřem a polévkovým kořením. Dršťkovou polévku z růžovek podáváme horkou s bílým pečivem.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dršťková polévka z růžovek

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena