Dršťková polévka z růžovek

Vyzkoušejte masité dršťky nahradit růžovkami, polévka vám bude určitě chutnat i z hub.


4.265x
45 min
7×

Postup přípravy

Asi ze 2,5 l vody a masoxu připravíme vývar. Mrkev, kousek celeru (nebo i kousek kořenové petržele) nakrájíme na nudličky. Očištěné růžovky rozkrájíme na větší kousky. Pokud chceme mít polévku hustou, růžovek budeme potřebovat dost. Musíme počítat s tím, že se vařením jejich objem hodně zmenší.

Ze sádla a mouky usmažíme růžovou jíšku. Jíšku zaprášíme lžičkou červené mleté papriky a zředíme ji prochladlým vývarem. Jíšku ve vývaru rozmícháme. Přidáme kořenovou zeleninu, sůl a vaříme, dokud zelenina nezměkne.

Na pánvi rozehřejeme kousek sádla nebo trochu oleje, zaprášíme také lžičkou mleté papriky, která tuk krásně obarví dočervena. Hned přisypeme nakrájené růžovky a jen krátce je osmažíme. Pak je nasypeme do polévky, přidáme utřený česnek a majoránku. Asi 5 minut povaříme. Můžeme dochutit pepřem a polévkovým kořením.

Dršťkovou polévku z růžovek podáváme horkou s bílým pečivem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dršťková polévka z růžovek

Zpět na recept