Formu na bábovku vypláchneme horkou vodou, vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu dáme předehřát na 170 - 180 °C. Panenku důkladně omyjeme a raději jí upravíme účes, aby jí vlasy neplandaly.
Odebereme 6 vajec a ta zvážíme. Kolik váží vejce, tolik odvážíme i polohrubé mouky a cukru. Pokud máme větší formu na bábovku nebo menší, přizpůsobíme si počet vajec - přidáme nebo odebereme, přičemž vždy máme 1 vejce navíc, které nevážíme. Podle váhy vajec opět odvážíme cukr a mouku.
Všechna vejce, i jedno navíc, rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vejce ušleháme s prosátým cukrem do pěny a postupně přidáváme vodu. Pak přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílků. Piškotové těsto nalijeme do připravené formy a pečeme asi 50 - 60 minut. Zda je bábovka upečená, vyzkoušíme pomocí špejle. Upečenou bábovku necháme vychladnout.
Během pečení si připravíme krém. Pudink svaříme spolu s cukrem. Přidáme lžíci polohrubé mouky a oba pudinkové prášky rozmíchané v troše mléka. Krátce provaříme. Pudink odstavíme za stálého míchání jej vychladíme. Do změklého másla zašleháme pudink. Stranou si odložíme asi 5 - 6 lžic krému a do něj zamícháme červené potravinářské barvivo.
Vychladlou bábovku opatrně podélně rozřízneme na 3 části. Ty namažeme zavařeninou, částí krému a opět složíme dohromady. Do otvoru bábovky vložíme panenku a pořádně ji zpevníme piškoty. Vše máme připraveno a začínáme zdobit. Nejdříve zdobíme tělo panenku, pak sukni - bábovku. Fantazii se meze nekladou. V závěru ozdobíme panenku stříbrnými kuličkami.
Dortovou panenku necháme ztuhnout na chladném místě a můžeme podávat.