Vaření.czReceptyDomácí zvěřinová paštika s praženými mandlemi

Domácí zvěřinová paštika s praženými mandlemi

Recept na výbornou domácí zvěřinovou paštiku.


4.19x
60 min
1×

Ingredience

podle potřeby

česnek
máslo
cibule
tymián
jalovec
koňak
cukr moučka
červené víno
sůl, pepř
vepřové sádlo
husí játra
sušené brusinky
pražené mandlové plátky
zvěřinová kýta nebo libová plec

Postup přípravy

Na hlubší pánvi rozpustíme vepřové sádlo, přidáme cibuli, jalovec, plátky česneku a tymián. Vše lehce orestujeme. Do základu přidáme očištěné, odblaněné maso, osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a podusíme do měkka. Přidáme červené víno, nakrájená husí játra a ještě krátce podusíme. Směs dáme do mixeru nebo kutru, přidáme máslo a želatinu, opražené mandle a část sušených brusinek. Vše rozmixujeme a nalijeme do vymazaných forem. Brusinky zaprášíme moučkovým cukrem, zakápneme koňakem a společně s paštikou necháme nejlépe do druhého dne uležet. Domácí zvěřinová paštika s praženými mandlemi a nakládanými brusinkami podáváme s máslem a čerstvým bílým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí zvěřinová paštika s praženými mandlemi

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena