Recept na polévku s játrovými knedlíčky z paštiky

Recept na polévku s játrovými knedlíčky z paštiky

Játrové knedlíčky do polévky, které připravíte za pár minut a všichni si na nich pochutnají.

24009×

Nebojte se v kuchyni experimentovat a vyzkoušejte tuto jednoduchou přípravu játrových knedlíčků do polévky. Hlavní surovinou je kvalitní paštika od českého výrobce Hamé. Knedlíčky jsou měkké, uvaříte je za 5 minut a chutnají opravdu báječně.

1) Připravíme si následující suroviny.

Na knedlíčky budeme potřebova: 2 menší vejce, hrst majoránky, 2 stroužky česneku, strouhanku podle potřeby, 1 sklenici paštiky Májka od Hamé.

2) Všechny suroviny smícháme dohromady.

Paštiku vyjmeme ze sklenice do větší mísy, česnek oloupeme a prolisujeme, vejce rozklepneme. Přidáme majoránku a srouhanku.

3) Ze směsi vypracujeme těstíčko na knedlíčky.

Strouhanku přidáváme postupně tak, aby vzniklo sušší těsto, které drží tvar a příliš se nelepí.

4) Z těsta vytvarujeme pravidelné kuličky

5) Ve větším hrnci si připravíme hovězí vývar.

Suroviny na hovězí vývar: 3 - 4 l vody, 1/2 kg hovězí maso - například krk, 1/4 většího celeru, 1 ks mrkve, 1 ks petržele, 1/2 póru, 1-2 cibule, 4 stroužky česneku, 5 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 3 ks bobkového listu, sůl. Vaříme 2-3 hodiny. Během vaření sbíráme pěnu z hladiny.

6) Vývar zcedíme a vrátíme zpět do hrnce. Přivedeme k varu, vsypeme knedlíčky a vaříme 5-7 minut.

7) Servírujeme

Do hlubokého talíře vložíme kousky masa a nakrájené zeleniny z vývaru, přidáme knedlíčky z paštiky Májka a zalijeme vývarem.

 

Dobrou chuť vám přeje: Májka

user-icon

autor Hamé

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena