Domácí zelné placičky

Vyzkoušejte recept na smažené placičky z hlávkového zelí, slaniny a brambor s chutí česneku a majoránky.


4.618x
45 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 ksvejce
1 ksbrambora
100-1500 gpolohrubá mouka
80 ganglická slanina
80-100 mlsvětlé pivo
250 gbílé hlávkové zelí

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Bílé hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, které spaříme vroucí vodou. Pak zelí vložíme do studené, osolené a okmínované vody, přivedeme k varu, po 8 minutách slijeme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme nadrobno, oloupanou bramboru nastrouháme najemno a česnek prolisujeme.

Na pánvi rozškvaříme slaninu, vmícháme okapané zelí, prolisovaný česnek a vše krátce orestujeme. Směs ochutíme majoránkou, solí a pepřem a necháme vychladnout. Zelnou vychladlou směs přendáme do mísy, promícháme se strouhaným bramborem, zalijeme pivem, vmícháme vejce a nakonec vše zahustíme moukou tak, aby vzniklo středně husté těsto, které podle potřeby dochutíme. Z těsta upečeme na horkém oleji nebo sádle placičky, které necháme na ubrousku osušit.

Domácí zelné placičky můžeme podávat jako přílohu k masu, dušené zelenině a klidně i jen tak na chuť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí zelné placičky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena