Domácí vlašský salát podle maminky

Recept na salát, který se dá použít na chlebíčky, ale klidně i na večeři.


4.927x
45 min

Postup přípravy

Brambory očistíme a ve slupce uvaříme doměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na nudličky.

Mrkev očistíme a uvaříme ji doměkka, poté ji nakrájíme na kostičky. Můžeme použít i syrovou mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle. Okurky i salám nakrájíme na jemné nudličky.

Zeleninu se salámem dáme do velké mísy. Do mísy přidáme majonézu a hořčici. Salát jemně osolíme, opepříme a dochutíme troškou octa a worcestru.

Vlašský salát pečlivě promícháme a dáme vychladit do lednice. Domácí vlašský salát podáváme s oblíbeným pečivem.

A ještě jedna rada na závěr: Pokud chcete použít vlašský salát na chlebíčky, krájejte všechny ingredience na co nejmenší kousky.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí vlašský salát podle maminky

Zpět na recept