Domácí věnečky

Recept na věnečky, které vám zmizí po rukou.


4.862x
90 min
10×

Ingredience

náplň

80 gcukr
250 gmáslo
0.3 lmléko
1 ksvanilkový pudink v prášku

těsto

1 špetkasůl
5 ksvejce
0.3 lvoda
200 ghladká mouka
100 gtuk na pečení

podle chuti

rum

Postup přípravy

Vodu a tuk dáme vařit. Do vroucího nasypeme mouku a mícháme, dokud se těsto neodlepuje od kastrůlku.

Do vlažného těsta vmícháme postupně vejce a špetku prášku do pečiva a špetku soli. Na plech s pečícím papírem tvoříme ozdobným sáčkem věnečky. Věnečky pečeme asi 15 - 20 minut na 220 °C.

Připravíme si krém. Krém: Uvaříme klasický pudink, necháme vychladnou a postupně ho přidáváme do vyšlehaného másla s cukrem, ochutíme trochou rumu.

Vlažné věnečky rozřízneme a plníme pudinkovým krémem. Domácí věnečky skladujeme v chladu.
user-icon

autor kvetina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí věnečky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.