Recept na věnečky, které vám zmizí pod rukama.
náplň | |
---|---|
80 g | cukr |
250 g | máslo |
0.3 l | mléko |
1 ks | vanilkový pudinkový prášek |
těsto | |
1 špetka | sůl |
5 ks | vejce |
0.3 l | voda |
200 g | hladká mouka |
100 g | tuk na pečení |
podle chuti | |
rum |
Vodu a tuk dáme vařit. Do vroucího nasypeme mouku a mícháme, dokud se těsto neodlepuje od kastrůlku. Do vlažného těsta vmícháme postupně vejce a špetku prášku do pečiva a špetku soli. Na plech s pečícím papírem tvoříme ozdobným sáčkem věnečky. Věnečky pečeme asi 15 - 20 minut na 220 °C. Připravíme si krém. Krém: Uvaříme klasický pudink, necháme vychladnou a postupně ho přidáváme do vyšlehaného másla s cukrem, ochutíme trochou rumu. Vlažné věnečky rozřízneme a plníme pudinkovým krémem. Domácí věnečky skladujeme v chladu, pokud ovšem vydrží.
Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem
Recept na vynikající tradiční věnečky s odlehčeným krémem. Zamilujete si je!
Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem
Dnes se naučíme krok za krokem upéct vynikající kremrole s jemnou náplní, které připravíme za pár minut.
autor kvetina
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena