Domácí veka

Výborný recept na veku, která chutná líp než kupovaná.


4.729x
90 min
3×

Postup přípravy

Zaděláme si klasicky kvásek - smícháme droždí, vlažné mléko, trochu mouky a špetku cukru. Necháme chvíli vykynout.

Mouku prosejeme do mísy. Přidáme mořskou sůl, máslo s medem, vodu a kvásek. Ručním šlehačem vyšleháme. Těsto na veku necháme kynout asi půl hodiny.

Poté těsto rozdělíme na 2 díly. Z každého dílu vytvoříme veky - budeme tedy mít 2 veky. Domácí veky dáme na plech a necháme kynout ještě půl hodiny. Poté potřeme žloutkem a pečeme při 200 °C asi 15 minut.

Upečené domácí veky podáváme podle potřeby nebo fantazie.
user-icon

autor Any


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí veka

Zpět na recept