Domácí veka

Výborný recept na veku, která chutná líp než kupovaná.


4.729x
90 min
3×

Ingredience

těsto

50 gmáslo
25 gdroždí
1 lžícemed
500 ghladká mouka
125 mlvlažná voda
125 mlvlažné mléko
1 lžičkamořská sůl

na potření

1 ksžloutek

Postup přípravy

Zaděláme si klasicky kvásek - smícháme droždí, vlažné mléko, trochu mouky a špetku cukru. Necháme chvíli vykynout. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme mořskou sůl, máslo s medem, vodu a kvásek. Ručním šlehačem vyšleháme. Těsto na veku necháme kynout asi půl hodiny. Poté těsto rozdělíme na 2 díly. Z každého dílu vytvoříme veky - budeme tedy mít 2 veky. Domácí veky dáme na plech a necháme kynout ještě půl hodiny. Poté potřeme žloutkem a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Upečené domácí veky podáváme podle potřeby nebo fantazie.

Upečte si křupavé domácí rohlíky a housky jako z pekárny: K vajíčkové pomazánce budou chutnat skvěle!

Chystáte se připravit vajíčkovou pomazánku ze zbylých vajíček? Upečte si k ní voňavé a křupavé domácí rohlíky, housky nebo výbornou cibulovou bagetku!

Upečte

Skvělá na chlebíčky! Veka z domácí pekárny krok za krokem

Ohlásila se neočekávaná návštěva? Nemáte veku na chlebíčky? Žádný problém, podle FOTORECEPTU si upečeme veku doma, navíc je mnohem lepší než kupovaná.

Skvělá

user-icon

autor Any


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí veka

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena