Výborný recept na veku, která chutná líp než kupovaná.
těsto | |
---|---|
50 g | máslo |
25 g | droždí |
1 lžíce | med |
500 g | hladká mouka |
125 ml | vlažná voda |
125 ml | vlažné mléko |
1 lžička | mořská sůl |
na potření | |
1 ks | žloutek |
Zaděláme si klasicky kvásek - smícháme droždí, vlažné mléko, trochu mouky a špetku cukru. Necháme chvíli vykynout. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme mořskou sůl, máslo s medem, vodu a kvásek. Ručním šlehačem vyšleháme. Těsto na veku necháme kynout asi půl hodiny. Poté těsto rozdělíme na 2 díly. Z každého dílu vytvoříme veky - budeme tedy mít 2 veky. Domácí veky dáme na plech a necháme kynout ještě půl hodiny. Poté potřeme žloutkem a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Upečené domácí veky podáváme podle potřeby nebo fantazie.
Chystáte se připravit vajíčkovou pomazánku ze zbylých vajíček? Upečte si k ní voňavé a křupavé domácí rohlíky, housky nebo výbornou cibulovou bagetku!
Skvělá na chlebíčky! Veka z domácí pekárny krok za krokem
Ohlásila se neočekávaná návštěva? Nemáte veku na chlebíčky? Žádný problém, podle FOTORECEPTU si upečeme veku doma, navíc je mnohem lepší než kupovaná.
autor Any
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena