Jemná veka

Jednoduchý recept na velmi dobré veky.


4.312x
150 min

Postup přípravy

Těsto zpracujeme v domácí pekárně. Pokud nemáme pekárnu, tak zpracujeme těsto ručně v míse. Nejprve vlijeme tekuté ingredience (slunečnicový olej, vlažnou vodu, vlažné mléko) a potom přidáme sypké ingredience. Do jednoho rohu dáme cukr do druhého sůl a doprostřed dáme hladkou mouku, do které uděláme důlek a do něj dáme sypké kvasnice. Zapneme program příprava těsta a necháme těsto zpracovat.

Po zpracování těsto rozdělíme na dva díly a uválíme na dvě veky, které necháme ještě asi 25 minut kynout, potom je potřeme rozšlehaným vejcem.

Veky pečeme dozlatova asi 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C, ale raději je hlídáme a zkoušíme špejlí, jestli už nejsou upečené.

Jemnou veku po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutné pečivo k různým příležitostem.

user-icon

autor Zdenka :-)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná veka

Zpět na recept