Jemná veka

Jednoduchý recept na velmi dobré veky.


4.312x
150 min

Ingredience

těsto

2 lžičkysůl
1-2 lžičkycukr krupice
3 lžíceslunečnicový olej
50 dkghladká mouka
100 mlvlažná voda
250 mlvlažné mléko
1 balíčeksypké kvasnice

na potření

1 ksvejce

Postup přípravy

Těsto zpracujeme v domácí pekárně. Pokud nemáme pekárnu, tak zpracujeme těsto ručně v míse. Nejprve vlijeme tekuté ingredience (slunečnicový olej, vlažnou vodu, vlažné mléko) a potom přidáme sypké ingredience. Do jednoho rohu dáme cukr do druhého sůl a doprostřed dáme hladkou mouku, do které uděláme důlek a do něj dáme sypké kvasnice. Zapneme program příprava těsta a necháme těsto zpracovat.

Po zpracování těsto rozdělíme na dva díly a uválíme na dvě veky, které necháme ještě asi 25 minut kynout, potom je potřeme rozšlehaným vejcem.

Veky pečeme dozlatova asi 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C, ale raději je hlídáme a zkoušíme špejlí, jestli už nejsou upečené.

Jemnou veku po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutné pečivo k různým příležitostem.

user-icon

autor Zdenka :-)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná veka

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena