Čatní? To je tanec chutí v jedné sklenici: Naučíme vás švestkové krok za krokem
Chutney nebo také čatní stojí na kombinaci pikantní, sladké, slané a kyselé chuti. Jde o studenou omáčku nebo dochucovadlo, které je skvělým doplňkem masa, zeleniny i pečiva. Skvělé na něm je, že ho můžeme uvařit z ovoce i zeleniny, se kterým už nevíme, co dělat. Pojďte si s námi přichystat švestkové čatní krok za krokem!
Nejlepší tipy jak uchovat švestky: V povidlech, čatní, s brandy i v kompotu
Švestková sezóna netrvá věčně, ale to neznamená, že si jejich sladkou chuť nemůžeme užít i za pár měsíců. Ukážeme si, jak švestky uchovat bez zbytečného stresu – ať už jako kompot, čatní nebo povidla či likér, zamražené, naložené do alkoholu nebo nasušené.
Autor:Jarka Petrová




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena