Čatní z jablek

Recept na výraznou omáčku z jablek, rajčat, cibule, rozinek a koření.


4.25x
30 min

Ingredience

100 grajčata
50 gcibule
300 gjablko
80 grozinky
0.2 lvinný bylinkový ocet
20 gtřtinový cukr

podle chuti

sůl
mletý zázvor
mletý hřebíček
hořčice prášková
mletý kayenský pepř

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Použijeme kyselejší druh. Cibuli oloupeme, rajčata omyjeme a zbavíme zelených částí. Připravíme si koření a dochucovače. Jablka vsypeme do hrnce, přidáme rozinky, nakrájenou cibuli, nakrájená rajčata, cukr, špetku zázvoru, špetku mletého hřebíčku, špetku soli, špetku kayenského pepře a práškové hořčice. Přilijeme vinný bylinkový ocet a pomalu dusíme na pastovitou směs. Čatní z jablek podáváme jako přílohu k masu, rybám a jiným pokrmům.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čatní z jablek

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z indické kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena