Švestkové čatní s brusinkami

Recept na ovocnou sladko-kyselou omáčku, tzv. čatní, tentokrát ze švestek. Hodí se třeba ke grilovanému sýru.


5.02x
60 min

Postup přípravy

Švestky omyjeme a vypeckujeme. Šalotky očistíme a nakrájíme na jemno. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle.

Do velkého a širšího kastrolu vsypeme švestky, cibuli, zázvor, brusinky a přidáme cukr, skořici, chilli a snítku tymiánu. Vše zalijeme pomerančovou šťávou a vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 45 minut. Občas promícháme.

Švestkové čatní s brusinkami je hotové, když mírně zhoustne, ale přitom má stále tekutou konzistenci.

Švestkové čatní s brusinkami ihned přelijeme do čistých sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. V ledničce vydrží až 3 měsíce.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestkové čatní s brusinkami

Zpět na recept