Brusinkové čatní

Sladké čatní ke sladkým koblihám nebo k sýrům.


3.0157x
60 min

Ingredience

1 šálekcukr
1 ksjablko
1 šálekrozinky
1 šálekvoda
1 lžičkazázvor
720 mlbrusinky
1 lžičkamletá skořice
1 šálekvinný ocet
1 lžičkamletý hřebíček
1 lžičkanové koření mleté

Postup přípravy

Jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Na střední pánvi přivedeme k varu vodu s cukrem. Stáhneme teplotu a do vody vsypeme všechny zbylé ingredience. Přivedeme zpět k varu a zvolna vaříme dalších 15 minut, nebo dokud jablka nezkřehnou. Následně přelejeme čatní do skleněné mísy.

Přímo na hladinu nedodělaného čatní umístíme plastovou pokličku a mísu dáme do chladné místnosti, kde necháme čatní přes noc ustát. Během noci se chuti a vůně dobře smíchají.

Brusinkové čatní podáváme při pokojové teplotě se sladkým pečivem, nebo se smetanovým sýrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brusinkové čatní

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Britská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.