Domácí čokoládová zmrzlina

Nákup opravdu dobré čokoládové zmrzliny dnes není nic levného. Zkusme si proto udělat domácí a poctivou.


4.4186x
25 min
19×

Postup přípravy

Mléko s cukrem přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a prosáté kakao. Poté směs sejmeme z plotny a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.

Směs necháme vychladnout, mezitím našleháme smetanu a vmícháme ji do chladného čokoládového krému.

Poté vše vlijeme do vhodné nádoby a dáme zamrazit. Během mražení je vhodné zmrzlinu promíchávat. Zhruba po 5-ti hodinách je domácí čokoládová zmrzlina připravená k servírování.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí čokoládová zmrzlina

Zpět na recept