Domácí cibulový chléb

Chlebové bochánky, vhodné jako příloha k salátům, polévkám, sýrům a masu.


3.177x
90 min

Postup přípravy

Očištěnou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na rozehřátém oleji je pomalu restujeme dozlatova.

V míse smícháme vodu, sůl, cukr, droždí a přidáme orestovanou cibuli s olejem a nakonec i mouku. Vše pořádně promícháme a vzniklé těsto necháme chvíli
odpočinout. Z odpočinutého těsta tvarujeme bochánky.

Poté si vymažeme pekáč a do něj skládáme bochánky jeden vedle druhého (jako Honzovy buchty) o velikosti asi jako vejce. Pak je necháme vykynout. Až bochánky asi tak zdvojnásobí svůj objem, tak je opatrně potřeme olejem.

V troubě pečeme asi 20 minut při teplotě 180°C. Po upečení můžeme dle chuti potřít třeným česnekem.
user-icon

autor fantomas83


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí cibulový chléb

Zpět na recept