Domácí celozrnný chléb

Upečte si doma celozrnný chléb a připravte s ním chutnou, zdravou snídani.


3.4146x
150 min
5×

Postup přípravy

Ze 150 ml teplé vody, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout.

Mouku osolíme, okmínujeme, přidáme zbytek vody, oleje, vykynutý kvásek a zracujeme v hladké těsto. Hněteme důkladně.

Necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout cca 40 minut a opět těsto prohněteme a důkladně propracujeme. Znovu necháme asi 30 minut kynout.

Poté krátce prohněteme, vytvoříme dva bochníky, dáme na plech, přikryjeme a necháme ještě alespoň 10 minut odstát.

Mezi tím rozehřejeme troubu na 220°C a chléb v ní pečeme asi 25 až 30 minut. Před i během pečení potíráme lehce octovou vodou.

user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí celozrnný chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.