Domácí celozrnné pečivo

Snadný recept na domácí celozrnné pečivo. Z těsta můžeme tvarovat bagety, bulky a jiné tvary podle vlastní fantazie.


4.345x
90 min

Postup přípravy

Připravíme si těsto. V míse promícháme mouku se sušeným droždím, olejem, a solí. Vše zalijeme teplou vodou a zpracujeme v tuhé pružné těsto. Důležité je, abychom těsto hnětali poctivě asi 10 minut.

Potom z těsta vytvarujeme dlouhou bagetu, kterou přendáme na hladkou moukou poprášený plech. Bagetu zakryjeme folií potřenou olejem a necháme 45 minut kynout. Pak pomocí nůžek vytvoříme na bagetě zářezy nebo prostřihy, potřeme ji olejem, posypeme hrubou solí a poprášíme hladkou moukou.

Do trouby vložíme misku vody a předehřejeme ji na 200 °C. Vložíme bagetu a pečeme asi 30 minut do růžova. Doporučuji asi po 20 minutách pečení teplotu snížit na 180 °C a domácí celozrnné pečivo zvolna dopéci.

Domácí celozrnné pečivo můžeme konzumovat jen tak, nebo ji podávat jako přílohu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí celozrnné pečivo

Zpět na recept