Domácí celozrnné pečivo

Snadný recept na domácí celozrnné pečivo. Z těsta můžeme tvarovat bagety, bulky a jiné tvary podle vlastní fantazie.


4.345x
90 min

Ingredience

1 lžičkasůl
3 lžíceolivový olej
200 mlteplá voda
1 balíčeksušené droždí
275 gcelozrnná pšeničná mouka

podle potřeby

hladká mouka
hrubá sůl

Postup přípravy

Připravíme si těsto. V míse promícháme mouku se sušeným droždím, olejem, a solí. Vše zalijeme teplou vodou a zpracujeme v tuhé pružné těsto. Důležité je, abychom těsto hnětali poctivě asi 10 minut. Potom z těsta vytvarujeme dlouhou bagetu, kterou přendáme na hladkou moukou poprášený plech. Bagetu zakryjeme folií potřenou olejem a necháme 45 minut kynout. Pak pomocí nůžek vytvoříme na bagetě zářezy nebo prostřihy, potřeme ji olejem, posypeme hrubou solí a poprášíme hladkou moukou. Do trouby vložíme misku vody a předehřejeme ji na 200 °C. Vložíme bagetu a pečeme asi 30 minut do růžova. Doporučuji asi po 20 minutách pečení teplotu snížit na 180 °C a domácí celozrnné pečivo zvolna dopéci. Domácí celozrnné pečivo můžeme konzumovat jen tak, nebo ji podávat jako přílohu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí celozrnné pečivo

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena