Recept na tradiční domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu.
těsto | |
---|---|
1 lžička | cukr |
120 ml | olej |
100 ml | mléko |
16 g | droždí |
400 g | hladká mouka |
podle chuti | |
sůl | |
krém | |
80 ml | rum |
200 g | sušené švestky |
1.6 l | vanilkový pudink |
podle potřeby | |
tuk na vymazání |
Smícháme hladkou mouku, olej, droždí, cukr, mléko, sůl a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout. Potom z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pečeme v troubě při 170 °C dozlatova. Švestky podusíme v rumu, poté vmícháme do teplého vanilkového pudinku a přelijeme hotové buchtičky. Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu podáváme jako výborný sladký pokrm k různým příležitostem.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
Recept na buchtičky s krémem krok za krokem
Česká klasika, sladký hlavní chod, který mají v oblibě nejen děti. V hlavní roli kynuté buchtičky a vanilkový krém, obojí si připravíme krok za krokem.
autor Alakarte-cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena