Maminčiny buchtičky se šodó

Česká klasika, sladký hlavní chod, který mají v oblibě nejen děti. V hlavní roli kynuté buchtičky a vanilkový krém. Recept krok za krokem.


4.243x

Postup přípravy

Hladkou mouku prosejeme do mísy, uděláme v něm důlek, přidáme lžicku cukru, trošku teplého mléka a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Ke kvásku přilijeme zbylé vlahé mléko. Přilijeme olej, přidáme žloutky, cukr a sůl.
Těsto na buchtičky důkladně zpracujeme, až je krásně hladké.Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 - 1,5 hodiny kynout. Těsto nám ztrojnásobí svůj objem.

Pekáček vymažeme olejem. Z těsta uždibujeme kousky a tvoříme kuličky, které klademe do pekáče těsně vedle sebe. Každou vloženou buchtičku pomažeme ze všech stran rozpuštěným máslem, aby šly po upečení dobře oddělovat.

Buchtičky vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme cca 20 minut.

Připravíme si šodó - vanilkový krém. V hrnci rozehřejeme mléko, část oddělíme do hrnku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Rozmíchaný pudink vlijeme do teplého mléka, přisypeme cukry a za stálého míchání necháme zhoustnout. Pokud krém nebudeme podávat dětem, přidáme pro chuť trochu rumu.

Upečené buchtičky rozdělíme na talíře, pokud jsou větší, jednoduše je překrojíme. Buchtičky přelijeme šodó a ihned podáváme jako sladký hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčiny buchtičky se šodó

Zpět na recept