Dobrý boršč po česku

Recept na zdravou zeleninovou polévku. Bez masa je vhodná i pro vegetariány.


3.542x
60 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
ocet
1 hrstcibule
1 hrstceler
1 lvoda
1 hrstmrkev
1 plechovkarajčatový protlak
1 kostkamasox
1 ksbrambor
3 hrstěbílé zelí
1 lvroucí voda
2 lžíceolej nebo sádlo
0.5 kgvepřové maso
mletý černý pepř
6 kuličekcelý černý pepř
2 lístkybobkový list
4 kuličkycelé nové koření

Postup přípravy

Dáme si vařit maso s kořením a česnekem asi do 1 l vody. Zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Ve větším hrnci osmahneme na tuku cibuli, mrkev, celer a zelí. Přidáme masox, protlak, bramboru a podlijeme asi 1 l vody. Vaříme doměkka. Vývar scedíme a maso nakrájíme. Maso vložíme do hrnce se zeleninou a nalijeme i vývar. Boršč ochutíme solí, pepřem a octem. Nakonec dáme sekanou petrželovou nať, výborná je i celerová. Voda se během vaření vypařuje, podle potřeby ji dolijeme nebo necháme polévku hustou. Můžeme dolít i vývar. Boršč po česku podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor neligrej

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dobrý boršč po česku

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena