Dobrá zelňačka

Skvělá polévka plná zeleniny.


3.812x
45 min

Postup přípravy

Připravíme si zeleninu. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a červenou papriku. Zalijeme vodou, vsypeme zelí, brambory a doplníme kostkou masoxu. Ochutíme kečupem, solí, kmínem, bobkovým listem a novým kořením. Zelňačku povaříme do změknutí. Poté vlijeme mléko a smetanu. Podle chuti ještě ochutíme solí a kořením. Dobrou zelňačku podáváme i jako hlavní chod, je dost sytá. Když nahradíme masox zeleninovým bujonem, můžou si zelňačku dopřát i vegetariáni.
user-icon

autor Pecička

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dobrá zelňačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena