Recept na lahodné dia perníčky. Tvary a ozdobení si každý zvolí sám podle své fantazie.
Hodnocení
4.7
/ 5 (12x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Vejce1 ks
Máslo50 g
Hladká mouka 350 g
Citronová kůra1 lžíce
Sorbit50 g
Jedlá soda1/2 lžičky
Perníkové koření1 lžíce
Postup přípravy
Z hladké mouky, másla, sorbitu, rozklepnutého vejce, jedlé sody, perníkového koření a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet v chladu do druhého dne.
Těsto vyválíme na 3 mm tenký plát, vykrajujeme formičkami různé tvary podle fantazie.
Vykrájené perníčky dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova asi 12 minut při 180 °C.
Dia perníčky podáváme jako lahodné vánoční cukroví s nezaměnitelnou perníkovou chutí.
Já přidala cca 20 g másla a dvě lžíce mléka a šlo to krásně spojit. Vzniklo nelepivé tuhé těsto :-)
babyspeck
Re: Komentář k receptu Dia perníčky
Dělal. Nesmí se jen spoléhat na recept, i když se mně také zdálo, že je tam málo tekutých složek. Je pravda, že na perník je třeba tuhé těsto a patrně při delším a usilovnějším zpracování se spojí, ale je možné přidat ještě vejce ( jsou různě velká ), nebo máslo ( ne moc ) rozpuštěné. Dělal jsem to ve hnětači a asi po 15 min, když se nespojovalo jsem tak udělal a ještě přidal trošku vody ( p.lžíci ) a vše jak má být a už odpočívá v lednici. :-)