Děrované řezy

Recept na rychlou a velmi chutnou buchtu, na jejíž přípravu jistě vše doma nalezneme.


3.8259x
60 min
2×

Postup přípravy

Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout. Do větší mísy nasypeme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a metličkou vše promícháme. Do sypkých surovin rozklepneme vejce, přilijeme olej, mléko a nakonec vychladlé tekuté máslo. Metličkou pečlivě vymícháme do hladkého těsta. Troubu předehřejeme na 165°C, hlubší plech vystříkáme jedlým olejem. Připravené těsto vylijeme na plech a pečeme přibližně 45 minut. Mezitím na plotýnce svaříme máslo, horkou vodu a rumovou tresť, vmícháme cukr smíchaný s kakaem a rozvaříme na hladkou polevu, kterou necháme zchladnout. Upečené těsto necháme vychladnout, propícháme jej špejlí a například čínskými hůlkami (ideální jsou 2 druhy děr), polijeme polevou a po ztuhnutí krájíme na řezy. Děrované řezy mizí až moc rychle.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Děrované řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena