Děrované řezy

Recept na rychlou a velmi chutnou buchtu, na jejíž přípravu jistě vše doma nalezneme.


3.8259x
60 min
2×

Postup přípravy

Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout.

Do větší mísy nasypeme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a metličkou vše promícháme. Do sypkých surovin rozklepneme vejce, přilijeme olej, mléko a nakonec vychladlé tekuté máslo. Metličkou pečlivě vymícháme do hladkého těsta.

Troubu předehřejeme na 165°C, hlubší plech vystříkáme jedlým olejem.

Připravené těsto vylijeme na plech a pečeme přibližně 45 minut.

Mezitím na plotýnce svaříme máslo, horkou vodu a rumovou tresť, vmícháme cukr smíchaný s kakaem a rozvaříme na hladkou polevu, kterou necháme zchladnout.

Upečené těsto necháme vychladnout, propícháme jej špejlí a například čínskými hůlkami (ideální jsou 2 druhy děr), polijeme polevou a po ztuhnutí krájíme na řezy. Děrované řezy mizí až moc rychle.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Děrované řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká