Děkanská polévka z ovesných vloček

Jednoduchá vločková polévka se zeleninou.


2.91518x
35 min

Ingredience

100 gslanina
sůl
2 kscibule
1.2 lvývar z kostí
200 gkořenová zelenina
5 lžicovesné vločky
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
polévkové koření

příloha

1 lžícemáslo
100 gsýr
2 ksrohlík

na ozdobu

petrželka

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a cibule nadrobno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky.

Do hrnce vložíme slaninu a necháme z ní téměř vyškvařit tuk. Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a necháme lehce orestovat. Pak přidáme vločky a ještě jednou krátce osmažíme. Vsypeme papriku, zalijeme vývarem a dobře provaříme.

Mezitím si nakrájíme rohlíky na plátky. Ty potřeme máslem a posypeme strouhaným sýrem. Rohlíky dáme zprudka zapéct.

Nakonec polévku ochutíme pepřem, polévkovým kořením a podle chuti solí.

Při podávání vkládáme do polévky jemně nasekanou petrželovou nať. Ke každé porci podáváme zapečené plátky rohlíku.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Děkanská polévka z ovesných vloček

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.