Dršťkovou polévku nemusíme jíst pouze v hospodách a restauracích, můžeme si ji připravit i doma.
Hodnocení
3.1
/ 5 (209x)
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Sůl
Majoránka1 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Mletá sladká paprika1 lžíce
Cibule1 ks
Pálivá mletá paprika1 lžička
Dršťky500 g
Postup přípravy
Dršťky důkladně vydrhneme a uvaříme doměkka. Je to poněkud delší proces - asi 2,5 hodiny. Měkké vyndáme a pokrájíme na nudličky.
Během vaření očistíme cibuli a česnek a oboje posekáme najemno.
Na sádle osmahneme jemně posekanou cibuli s česnekem, zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme majoránku, mletou papriku, sladkou i pálivou, pokrájené dršťky a ještě půl hodiny povaříme.
Nakonec osolíme a můžeme podávat.
Kamarád,šéf bituňku ješte za totality ji vařil ve velikém kotli.Ingredience v podstatě jako u Vás,akorát ji po uvaření nechal vystydnout a uležet asi den.Chutě krásně prolnuly a z dršťků se uvolnily látky,které té polévce dávají unikátní konzistenci a chuť.
doktor
Ta práce za to stojí.
Měl jsem známého,šéfa bituňku,ještě za totality.Držďková byla pro něj rituál.Paní Jano ,dělal to v podstatě jako Vy,ale v pořádném kotli.Rozdíl je v tom,že po dovaření ji nechal vystydnout a odležet alespoň den.Chutě krásně prolnou,z drštků se uvolní látky,které dávají polévce unikátní chuť.
Jana Machalová
Re: Ňamky ňamky
To jo. Dršťková je super. U nás do ní ještě dáváme spousty zeleniny. Hlavně mrkev nesmí chybět.
Eva
Ňamky ňamky
Dršťkovku milujeme. Občas, když je fofr, dělám ji místo z drštěk z hlívy. Fakt je to podobné a rozhodně menší práce. Ale když si chce člověk šmáknout, musí si dát práci s dršťkama.