Dejvická dršťková

Dršťkovou polévku nemusíme jíst pouze v hospodách a restauracích, můžeme si ji připravit i doma.


3.1209x
0
1×

Postup přípravy

Dršťky důkladně vydrhneme a uvaříme doměkka. Je to poněkud delší proces - asi 2,5 hodiny. Měkké vyndáme a pokrájíme na nudličky.

Během vaření očistíme cibuli a česnek a oboje posekáme najemno.

Na sádle osmahneme jemně posekanou cibuli s česnekem, zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme majoránku, mletou papriku, sladkou i pálivou, pokrájené dršťky a ještě půl hodiny povaříme.

Nakonec osolíme a můžeme podávat.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dejvická dršťková

Zpět na recept