Dědovo řízné plecko

Výborný recept pro milovníky ostřejšího masa. Hlavní chod z vepřového masa, který můžeme podávat s brambory, rýží nebo těstovinami.


4.867x
120 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 kscibule
1 ksceler
5 snítekrozmarýn
1 lžícegrilovací koření
4 lžíceolivový olej
1 ksčervená kapie
1.5 hrnkuvoda na podlití
750 gvepřové plecko
4 ksslovenská paprika

podle chuti

sůl
chilli koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Den předem vepřové plecko podle chuti nakrájíme na centimetrové plátky - máme-li více rádi ostré, nebo chceme-li pečeni mít jen pikantní, ponecháme ji v celku. Maso dáme do pekáče, z obou stran okořeníme čerstvě namletým chilli a pepřem. Nakonec maso pokapeme olivovým olejem a necháme přikryté přes noc v chladničce. Druhý den oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na plátky. Pod maso dáme cibuli, česnek a čerstvé snítky rozmarýnu. Maso osolíme, podlijeme a zakryté dáme péct. Pokud pečeme maso v celku, tak můžeme povrch naříznout do mřížky, posolit, vložit nasekaný česnek a snítky rozmarýnu. Dále očistíme malý celer, kapii a papriky. Celer nakrájíme na tenké plátky a ty potom na nudličky. Papriky a kapii nakrájíme na čtverečky. Zeleninu osolíme, můžeme posypat grilovacím kořením a přidáme k masu. Dědovo řízné vepřové plecko pečeme zakryté doměkka a na posledních 15 minut odkryjeme, aby maso dostalo barvu. Dědovo řízné plecko podáváme s brambory, rýží nebo těstovinami.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dědovo řízné plecko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena