Vaření.czReceptyDánský čokoládový moučník

Dánský čokoládový moučník

V našich končinách netradiční moučník, ale o to více stojí za vyzkoušení.


3.165x
45 min

Postup přípravy

Čokoládu nastrouháme a mandle nasekáme. Do hrnce dáme máslo, cukr, vanilkový cukr a vše vaříme při nízké teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme mandle a čokoládu. Za stálého míchání dále vaříme, až se čokoláda úplně rozpustí. Hrnec odstavíme a za občasného zamíchání necháme těsto vychladnout. Potom vmícháme žloutek po žloutku, prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec velmi lehce zamícháme sníh z bílků. Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě 60 - 90 minut při 175 °C. Upečený moučník necháme vychladnout, potřeme tenkou vrstvou marmelády a přelijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme loupanými mandlemi.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dánský čokoládový moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z dánské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena