Dánský čokoládový moučník

V našich končinách netradiční moučník, ale o to více stojí za vyzkoušení.


3.165x
45 min

Postup přípravy

Čokoládu nastrouháme a mandle nasekáme.

Do hrnce dáme máslo, cukr, vanilkový cukr a vše vaříme při nízké teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme mandle a čokoládu. Za stálého míchání dále vaříme, až se čokoláda úplně rozpustí.

Hrnec odstavíme a za občasného zamíchání necháme těsto vychladnout. Potom vmícháme žloutek po žloutku, prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec velmi lehce zamícháme sníh z bílků.

Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě 60 - 90 minut při 175 °C.

Upečený moučník necháme vychladnout, potřeme tenkou vrstvou marmelády a přelijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme loupanými mandlemi.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dánský čokoládový moučník

Zpět na recept