Ďábelská kachní játra

Restovaná kachní játra s ostrou omáčkou. Výborně chutnají s kuskusem nebo nudlemi.


4.723x
45 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
5 ksnaťová cibulka
600 gkachní játra
4 kssušená rajčata
4 ksnakládané feferonky
2 lžícebramborová moučka
2 lžícenakládané kapary
4 lžícetomatová omáčka s olivami
3 lžícenakládaný bambus

podle chuti

sůl
sójová omáčka
mletý černý pepř

podle potřeby

masový vývar

Postup přípravy

Játra očistíme, omyjeme, osušíme a překrájíme na větší kousky. Potom je opepříme a obalíme v bramborové moučce. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme na proužky. Cibulovou nať očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapary a bambus necháme okapat a podle potřeby překrájíme. Feferonky jemně usekáme. Na rozpáleném oleji orestujeme játra ze všech stran. Za stálého míchání přidáme rajčata, česnek, feferonky, kapary, bambus a cibulku. Nyní vmícháme tomatovou omáčku s olivami. Můžeme ji nahradit rajským protlakem. Podlijeme vývarem, ochutíme sójovou omáčkou a krátce podusíme. Zakryjeme na 5 minut poklicí a uchováme na teple, aby chutě dobře prolnuly. Kachní játra s ostrou omáčkou podáváme s kuskusem nebo těstovinami.


Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem


Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.


Recept


Restovaná kachní játra v bagetě


(doba přípravy 35 min)


Restovaná


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ďábelská kachní játra

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká