Restovaná kachní játra v bagetě

Recept na teplou svačinku, chuťovku, ale i večeři z restovaných kachních jater s cibulkou, salátem a rajčetem v rozpečené bagetě.


4.08x
35 min

Postup přípravy

Kachní játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a opepříme. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem a umícháme s máslem dohladka. Celozrnné bagety podélně rozkrojíme a potřeme česnekovým máslem. Salát očistíme a rajče nakrájíme na tenké plátky. Troubu předehřejeme na 220 °C.

Na oleji orestujeme cibulku do hněda. Poté ji vyndáme a na výpeku opečeme kousky jater dozlatova. Opečená játra osolíme, zakryjeme a odložíme stranou.

Mezitím vložíme do trouby bagety potřené ochuceným máslem a vše krátce rozpečeme. Jakmile se máslo rozpustí, bagety vyjmeme, poklademe opečenými játry a smaženou cibulkou, listy salátu a nakrájeným rajčetem. Vše zakryjeme druhou polovinou ochucené bagety a ihned podáváme.

Restovaná kachní játra s cibulkou plněná v ochucené česnekové bagetě se salátem a rajčetem podáváme jako výbornou teplou svačinu.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Restovaná kachní játra v bagetě

Zpět na recept