Ďábelská cizrna

Co s cizrnou, která se válí ve spíži? Tady je výborný recept.


4.611x
60 min
4×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lžícemáslo
1 kscibule
150 gcizrna
1 konzervasterilovaná kukuřice

podle potřeby

olej

podle chuti

mletá sladká paprika
mletý černý pepř
chilli omáčka

Postup přípravy

Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v neosolené vodě do křupava, trvá to asi 45 minut. V posledních 15 minutách častěji kontrolujeme, aby se cizrna nerozvařila. Cizrnu scedíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozetřeme.

Na pánvi osmahneme na oleji mletou papriku a přidáme cibuli s česnekem. Poté přidáme uvařenou cizrnu. Chvíli necháme smažit a přidáme kukuřici nebo zeleninu podle chuti, nezapomeneme na kousek másla. Nakonec cizrnu dochutíme mletým pepřem a chilli omáčkou. Necháme pod pokličkou dojít.

Ďábelskou cizrnu podáváme jako pikantní hlavní chod bez masa.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ďábelská cizrna

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena