Chcete snadné a rychlé linecké? Vyzkoušejte to moje. Místo dvou žloutků můžete použít jedno celé vejce a recept bude fungovat taky. Důležité je dodržet poměr 3:2:1 - mouka, máslo, cukr.
Hodnocení
4.7
/ 5 (12x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Máslo200 g
Žloutek2 ks
Citron1/2 ks
Cukr moučka100 g
Hladká mouka 300 g
Na ozdobu
Cukr moučka
Náplň
Rybízová marmeláda
Postup přípravy
Z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru.
Máslo necháme změknout, nakrájíme na kousky a společně s prosátým cukrem, moukou začneme zpracovávat v těsto. Nezapomeneme přidat žloutky a citronovou kůru.
Těsto zabalíme do folie a necháme odležet.
Z těsta poté vyválíme plát asi 2 mm silný a vykrájíme srdíčka, půlku s vykrojeným středem.
Linecká srdíčka poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme asi 5 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
Linecká srdíčka necháme vychladnout, poté potíráme rybízovou marmeládou a slepujeme k sobě. Nakonec linecká srdíčka pocukrujeme.
Cukrovaná linecká srdíčka podáváme s ostatním vánočním cukrovím.