375 g | hladká mouka | |
220 g | rostlinné máslo (Alsan) | |
130 g | cukr moučka | |
20 g | vanilkový cukr | |
1 špetka | citronová kůra | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
1 sklenice | marmeláda |
V míse smícháme hladkou mouku, změklé rostlinné máslo, moučkový a vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vše pečlivě rukama zaděláme a vytvoříme tuhé těsto, které se nedrobí. Takto připravené těsto dáme na pár hodin nebo na den odpočinout do lednice.
Po vyndání z lednice těsto znovu rukama vypracujeme a vyvaluje válečkem na pomoučněném válu. Z těsta vykrajujeme tvary, které přendáme na pečící papír a pečeme na 180 °C zhruba 8 minut. Pečeme do zezlátnutí okrajů. Po upečení hned sundáme z plechu.
Veganské linecké cukroví plníme oblíbenou marmeládou a po naplnění necháme pár dní odležet.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena