Tradiční linecké slepované cukroví

Recept na klasické vánoční cukroví pro sváteční chvíle s rodinou.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Připravíme si mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva, nakrájené kousky tuku mírně povoleného při pokojové teplotě, vaječný žloutek. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odpočinout.

Poté těsto na linecké vyjmeme, rozválíme na plát a vykrajujeme různé tvary, které pak vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Linecké pečeme v rozehřáté troubě při teplotě cca 180 °C dozlatova, řídíme se dle zkušenosti s vlastní troubou.

Po vychladnutí jednotlivé kousky cukroví mažeme marmeládou a spojujeme. Slepované linecké cukroví uchováváme v suchu a chladnu.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tradiční linecké slepované cukroví

Zpět na recept