Luxusní cukroví z medového těsta slepované marmeládou u nás nesmí chybět.
těsto | |
---|---|
825 g | hladká mouka |
330 g | cukr moučka |
660 g | máslo |
5.5 lžíce | med |
330 g | mleté vlašské ořechy |
13 g | skořice mletá |
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Toto těsto je více tukové, tudíž má nadychanou konzistenci a je třeba dost podsypavat při vyvalovaní.
Z vyváleného těsta vykrajujeme různé tvary, upečeme ve vyhřáté troubě a poté slepujeme marmeládou a libovolně zdobíme.
Recept na linecké těsto krok za krokem
Cukroví z lineckého těsta je jedno z nejtradičnějších a nejtvárnějších. Na žádném vánočním stole nesmí chybět! Podle FOTORECEPTU zvládne linecké těsto opravdu každý.
autor milaček001
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena