Čokoládový ježeček

Dortík vhodný hlavně pro malé oslavence.


3.0104x
90 min

Ingredience

70 gmandle
100 gčokoládová poleva
2 kslentilka
1 kslískový oříšek celý

krém

1 špetkasůl
150 gmáslo
3 lžícekakao
3 ksžloutek
3 lžícecukr moučka

těsto

1 špetkasůl
3 ksvejce
3 lžícerum
200 gmouka polohrubá
175 gcukr písek
1 balíčekvanilkový cukr

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pokud nemáme formu ježka, použijeme klasickou dortovou formu a těsto pak nožem ořežeme a vytvarujeme.

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme asi 100 gramů cukru. Vedle si utřeme žloutky se zbytkem cukru, rumem, solí a vanilkovým cukrem do pěny. Střídavě přidáváme sníh a prosátou mouku. Těsto lehce vymícháme a nalijeme do připravené formy. Pečeme 45 minut. Vychladlé nakrájíme na vodorovné pláty.

Během pečení si připravíme krém. Máslo utřeme se žloutky, cukrem, kakaem a špetkou soli. Potřeme jím piškotové pláty a sestavíme ježečka.

Do ježka napícháme rozpůlené mandle a polijeme jej čokoládovou polevou, kterou jsme si rozehřáli ve vodní lázni. Lískový oříšek vmáčkneme místo tlamičky a z lentilek uděláme oči.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládový ježeček

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.