Jednoduchý jablkový moučník politý čokoládou.
3 ks | vejce |
50 g | kakao |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
100 g | čokoláda na vaření |
200 g | cukr moučka |
80 g | Hera |
300 g | hladká mouka |
400 g | jablko |
Jablka oloupeme, vykrájíme a nahrubo nastrouháme. Cukr s kakaem smícháme a utřeme s máslem do pěny. Přidáme jablka, vejce a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme a postupně přimícháváme ke směsi. Důkladně promícháme na jemné těsto.
Obdélníkovou hlubší formu vytřeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto a rovnoměrně je rozetřeme. Troubu vyhřejeme na 200 °C a plech s těstem dáme péct. Po 15 minutách troubu ztlumíme na 180 °C a korpus pečeme ještě 25 minut.
Po vyjmutí z trouby necháme korpus vychladnout a nakrájíme na kousky ve tvaru obdélníků, které prozatím nerozdělujeme od sebe. Čokoládu rozehřejeme a nalijeme pokrájený korpus, necháme jen zčásti ztuhnout, polevu rozkrojíme podle tvaru kousků a každý můžeme dozdobit.
Každý kousek zdobíme hranolky nebo lupínky mandlí a čerstvými jablky.
autor majliiiinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena