3 ks | vejce | |
50 g | kakao | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
100 g | čokoláda na vaření | |
200 g | cukr moučka | |
80 g | Hera | |
300 g | hladká mouka | |
400 g | jablko |
Jablka oloupeme, vykrájíme a nahrubo nastrouháme. Cukr s kakaem smícháme a utřeme s máslem do pěny. Přidáme jablka, vejce a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme a postupně přimícháváme ke směsi. Důkladně promícháme na jemné těsto.
Obdélníkovou hlubší formu vytřeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto a rovnoměrně je rozetřeme. Troubu vyhřejeme na 200 °C a plech s těstem dáme péct. Po 15 minutách troubu ztlumíme na 180 °C a korpus pečeme ještě 25 minut.
Po vyjmutí z trouby necháme korpus vychladnout a nakrájíme na kousky ve tvaru obdélníků, které prozatím nerozdělujeme od sebe. Čokoládu rozehřejeme a nalijeme pokrájený korpus, necháme jen zčásti ztuhnout, polevu rozkrojíme podle tvaru kousků a každý můžeme dozdobit.
Každý kousek zdobíme hranolky nebo lupínky mandlí a čerstvými jablky.
Autor:majliiiinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena