Čokoládové suflé

Recept na krásně nadýchaný čokoládový dezert.


4.58x
45 min
3×

Ingredience

10 gmáslo na vymaštění

těsto

6 ksvejce
30 gmáslo
85 gcukr krupice
145 gčokoláda na vaření
2 lžícekukuřičný škrob
225 mlplnotučné mléko

na ozdobu

40 gcukr moučka na posypání

Postup přípravy

Do trouby vložíme plech na pečení a troubu předehřejeme na 200 °C. Misku na suflé o objemu 1,5 l zlehka vymažeme máslem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo.

Ve velké míse utřeme žloutky s cukrem, směs by měla být světle žlutá a napěněná. Kukuřičný škrob rozmícháme s 1 lžící mléka. Zbytek mléka ohřejeme v kastrolu, přilijeme do něj rozmíchaný škrob a za stálého míchání povaříme 1 minutu, až směs zhoustne. Kastrol sejmeme ze sporáku a přimícháme vejce utřená s cukrem a roztavenou čokoládu. Důkladně promícháme.

Z bílků ušleháme tuhy sníh. Čokoládovou směs nejprve změkčíme přimícháním 1 lžíce sněhu a poté opatrně přidáváme i zbytek. Těsto přemístíme do zapékací misky. Misku s čokoládovým těstem vložíme na plech do rozehřáté trouby. Pečeme 35 minut, během nichž těsto značně nakyne. Nakonec čokoládové suflé posypeme moučkovým cukrem.

Čokoládové suflé ihned podáváme.

Foto: Thinkstock.com

Další čokoládové moučníky a dezerty

user-icon

autor majdička


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládové suflé

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena