Čokoládové perníčky

Víte, že perníčky jsou symbolem radosti a mládí? Proto by neměly chybět na vánočním prostřeném stole spolu s jablky, které jsou symboly zdraví. S pečením můžete začít už teď. Těsto je rychlé a jednoduché.


3.2183x
90 min
2×

Postup přípravy

Máslo si necháme na teplém místě změknout. Čokoládu naopak máme v lednici, aby měkká nebyla. Ztuhlou ji nastrouháme.

Máslo s cukrem a vajíčky utřeme do pěny. Můžeme k tomu použít elektrický ruční šlehač. Přidáme med a perníkové koření, přisypeme nastrouhanou čokoládu a 3 lžíce kakaa. Vmícháme mouku a nakonec sodu. Těsto vypracujeme rukama. Zadělané těsto necháme vychladit alespoň 1/ 2 hodiny v lednici.

Potom na pomoučeném vále vyválíme plát asi 0,5 centimetru silný a vykrajujeme různé tvary pomocí vykrajovátek. Nožem přendáváme na plech s pečícím papírem a pečeme zprudka v předehřáté troubě asi 3 minuty. Z kuchyně neodcházíme, perníčky musíme hlídat.

Ještě horké čokoládové perníčky potíráme rozšlehaným vajíčkem, krásně se pak lesknou.

Perníčky zdobíme polevou, ušlehanou z cukru, bílků, šťávy z citronu a 1 lžičky solamylu.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládové perníčky

Zpět na recept