Tento recept je trochu náročnější na suroviny a čas, ale rozhodně stojí za vyzkoušení, zvlášť milovníci luštěnin si pochutnají. Studená chuťovka, která se bude vyjímat i na oslavách. Vegetariáni mohou uzenou šunku nahradit třeba uzeným tofu, želatinu nahradit agarem.
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.

Videorecept: Salát z černé čočky podle Anny
Tak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!

Jedním ze základních polotovarů ve studené kuchyni byl a zůstává aspik. Dříve se aspik připravoval klasickým způsobem z telecích nožiček, případně z vepřových kůží, kořenové zeleniny, divokého koření, bílků a dalších nezbytných přísad.

Autor:šušnina


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena