Čočkové placičky

Chutné a křupavé čočkové placičky. Recept na výtečnou luštěninu poněkud netradičně.


4.36x
45 min

Postup přípravy

Ovesné vločky si namočíme přes noc. Přebytečnou vodu před přípravou těsta slijeme. Čočku uvaříme podle návodu na sáčku a necháme zchladnout. Poté rozmixujeme dohladka.

Nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme na tuku spolu s uzeným bůčkem.

Všechny ingredience přimícháme do rozmixované čočky. Ochutíme prolisovaným česnekem a tymiánem nebo majoránkou. V případě potřeby zahustíme směs strouhankou.

Z čočkové směsi tvoříme karbanátky o velikosti dlaně, obalíme ve strouhance a smažíme na tuku dozlatova.

Čočkové placičky podáváme s bramborem, kaší, pečivem, nebo použijeme k výrobě domácího burgeru.

Čočkové placičky podle tohoto receptu jsou dobré studené i teplé. Uzený bůček lze nahradit i jiným druhem uzeniny, nebo zcela vypustit. Ovesné vločky fungují jako pojivo, chuťově vůbec nejsou znát a pokrm je díky nim sytější.

Z této dávky vyrobíme asi 10 ks čočkových placiček.
user-icon

autor Petrusch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočkové placičky

Zpět na recept