Čočka nakyselo s mrkví a celerem

Zeleninová dobrota v zakysané smetaně.


3.366x
35 min
2×

Postup přípravy

Předem namočenou čočku v použité vodě uvaříme do poloměkka se dvěma kostkami bujonu.

Mezitím si očistíme mrkev a celer a oboje nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme k čočce.


Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a zaprášíme ji hladkou moukou.

Z čočky podle potřeby slijeme přebytečnou vodu a čočku zahustíme cibulovou zásmažkou. Čočku ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a provaříme.

Před dokončením varu přidáme sekanou zelenou petrželku a zakysanou smetanu. Kdo se neobejde bez masa, může do čočky přidat kolečka opečené klobásy nebo uzenou krkovici.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočka nakyselo s mrkví a celerem

Zpět na recept