Čočka nakyselo s mrkví a celerem

Zeleninová dobrota v zakysané smetaně.


3.366x
35 min
2×

Ingredience

1 lžíceolej
sůl
1 kscibule
0.5 ksceler
1-2 ksmrkev
500 gčočka
1 lžícehladká mouka
1 kelímekzakysaná smetana
3-4 lžícecitronová šťáva
zelená petrželka
mletý černý pepř
2 kostkybujon

Postup přípravy

Předem namočenou čočku v použité vodě uvaříme do poloměkka se dvěma kostkami bujonu.

Mezitím si očistíme mrkev a celer a oboje nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme k čočce.


Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a zaprášíme ji hladkou moukou.

Z čočky podle potřeby slijeme přebytečnou vodu a čočku zahustíme cibulovou zásmažkou. Čočku ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a provaříme.

Před dokončením varu přidáme sekanou zelenou petrželku a zakysanou smetanu. Kdo se neobejde bez masa, může do čočky přidat kolečka opečené klobásy nebo uzenou krkovici.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočka nakyselo s mrkví a celerem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena