Vaření.czReceptyCizrnový salát s polníčkem

Cizrnový salát s polníčkem

Salát z cizrny, ochucený zázvorovou zálivkou, podáváme s polníčkem a mozzarellou.


3.957x
120 min
1×

Ingredience

400 gcizrna
1 ksbobkový list
70 gzelené olivy
40 gsalát polníček
50 gmini kuličky mozzarella

podle chuti

cukr
sůl
libeček

zálivka

3 stroužkyčesnek
3 lžíceolivový olej
1 lžícecitronová šťáva
1 lžícečerstvý strouhaný zázvor

Postup přípravy

Cizrnu propláchneme a na 10 hodin namočíme. Potom vodu vyměníme za čerstvou, ochutíme špetkou libečku, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka. Ke konci vaření cizrnu osolíme a slijeme. Olivy necháme okapat a nakrájíme na tenké nudličky. Salát polníček omyjeme a necháme oschnout. Zálivka: Čerstvý zázvor očistíme a nastrouháme. Česnek prolisujeme. Olej promícháme s citronovou šťávou, zázvorem a česnekem. Podle chuti zálivku přisladíme. Okapanou a vychladlou cizrnu promícháme se zálivkou, nakrájenými olivami a necháme hodinu v chladu rozležet. Těsně před podáváním vmícháme k cizrně salát polníček a jednotlivé porce posypeme mini kuličkami mozzarelly. Vhodnou přílohou k salátu z cizrny je tmavý chléb.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cizrnový salát s polníčkem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena