Recept na rychlý a zdravý oběd z cizrny.
240 g | vařená cizrna |
400 g | loupaná rajčata |
2 lžíce | olej |
1 lžička | kmín |
1 lžička | kurkuma |
1 lžička | garam masala |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
200 ml | kokosové mléko |
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a dáme orestovat na pánev, poté přidáme loupaná rajčata a necháme vařit.
Poté přilijeme kokosové mléko, přidáme koření (kmín, kurkumu, gram masala ) důkladně promícháme a chvilku povaříme. Nakonec přidáme cizrnu a dochutíme solí a pepřem. Zhruba 5 minut povaříme a poté ihned podáváme.
Cizrnové kari s kokosovým mlékem je vynikající s rýží.
Zahřejte se kořením aneb kari v receptech
Kari - úžasně voňavá a nezaměnitelná směs koření složená hlavně z kmínu, koriandru a kurkumy, která kari dodává zářivě zlatou barvu. Pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých kari nesmí scházet.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena