Císařský moučník

Kandované ovoce, mandle, ořechy a rozinky vymíchané do lahodného moučníku.


4.627x
90 min
1×

Ingredience

30 mlolej
6 ksvejce
50 mlmléko
150 grozinky
1 balíčekprášek do pečiva
100 gmandle
200 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
300 ghladká mouka
125 gvlašské ořechy
100 gkandované ovoce

podle potřeby

olej na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Vejce s oběma druhy cukru vyšleháme do pěny. Přidáme mléko a opět vyšleháme. Mandle spaříme, oloupeme a stejně jako vlašské ořechy nasekáme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přisypeme mandle i ořechy, rozinky a kandované ovoce. Promícháme a po částech přisypáváme do vaječné pěny. Nakonec tenkým pramínkem přilijeme olej. Vymažeme a vysypeme formu a těsto do ní nalijeme. Povrch uhladíme a v předehřáté troubě pečeme asi 60 minut na 175 °C. Necháme vychladnout a před podáváním posypeme cukrem. Při slavnostních příležitostech můžeme jednotlivé dílky císařského moučníku dozdobit šlehačkou a mandlovými lupínky nebo kandovanou třešinkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Císařský moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena