Cibulovo-tvarohová pita

Další z tradičních receptů na makedonskou pitu s náplní.


4.7250x
60 min
1×

Postup přípravy

Mouku vsypeme do mísy. Vyhloubíme důlek a do něj rozdrobíme kvasnice, pocukrujeme, zalijeme vodou a zamícháme, aby se cukr a droždí rozpustily. Posolíme a zpracujeme těsto.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme tence jako na nudle. Vyválené těsto potřeme směsí másla se sádlem a poskládáme těsto. Třetinu přetáhneme do středu plátu, na něj natáhneme těsto z druhé strany. Potřeme tukem a opět složíme po třetinách, zabalíme do sáčku a dáme na mrazák. Stejně postupujeme i s druhou polovinou těsta. Potřebujeme jen, aby tuk zatuhl. Mezitím si připravíme náplň.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Dozlatova osmažíme na oleji nakrájenou cibuli, promícháme s mletou paprikou a tvarohem. Tvaroh nepoužíváme příliš měkký z vaničky. Směs nakonec osolíme podle chuti a můžeme přidat i chilli koření.

Těsto bez jakéhokoliv propracování rozválíme na pomoučněném válu a dáme na plech tak, aby leželo přes okraje plechu. Naplníme a překryjeme druhým plátem těsta. Prsty spojíme okraje obou těst a trochu je stočíme nahoru po celém obvodu plechu. Cibulovo-tvarohovou pitu propícháme vidličkou a upečeme dozlatova v předehřáté troubě.

Cibulovo-tvarohová pita je výborná teplá i studená. Jedná se o skvělé pohoštění nebo večeři. Peče se mnoho druhů pity, těsto a postup je stejný, ale liší se náplněmi.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulovo-tvarohová pita

Zpět na recept